keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Windows 10 puhdas asennus



Aamuinen lintu parit käyttöjärjestelmät aikaisin asentaa, kuuluu wanha sananlasku täällä piiplaaksossa. Aamulla tosiaan tuli mieleen, että voisi valjastaa tämän ssd-levyn totaalisesti windowsin käyttöön ja laittaa sitten teraisen kiinni ja hoitaa sillä noi linux hommelit.
Hommahan meni hyvinkin helposti ja aikaa koko operaatioon taisi kulua noin 15min jos ei windowsin latausaikaa ota huomioon.

Tässä läppärissä on siis jo ennemmin ollut Windows 7 kautta päivitetty 10, joten aktivoinnit kone hoiti automaagisesti. Eli suosittelen ensin päivittämään kymppiin, ottamaan varmuuskopiot erilliselle muistitikulle ja siitä sitten asentamaan puhtaalta pöydältä koko käyttöjärjestelmää.

Enempiä jaarittelematta mennään suoraan asiaan.

Windows 10 asennus;


Lataa Windows 10 koneellesi
* Asenna käyttöjärjestelmä usb-tikullesi 4Gb tikkulle mahtuu.
* Käynnistä ja asenna käyttöjärjestelmä.


Hyväksyttyäsi ehdot asennus käynnistyy ja eteesi avautuu valikko mistä saat valita päivityksen tai sitten mukautetun asennuksen. Luonnollisesti koska haluamme kaiken tiedon kiintolevyltä tuhottavan, valitsemme mukautetun asennuksen.




Nyt edessäsi on valikko missä näkyy osioita kiintolevy tai minun tapauksessani levyt. Valitaan haluttu kiintolevy. Klikataan haluttu asema aktiivisesti ja painetaan uusi nappulaa.
Windows vielä kertoo, että se saattaa luoda muitakin osioita kiintolevylle toimiakseen.OK-nappulalla jatketaan.





Aktivoidaan haluttu osio ja painetaan käytä.
Nyt Windows on luonut itselleen tarvittavat osiot ja sinun tehtäväksesi jää oikean osion valitseminen, minun tapauksessani kyseinen 476,4 Gt -osio. Napautetaan seuraava ja homma jatkuu.






Asennus alkaa ja kestää koneesta riippuen noin 10-60minuuttia, keittele vaikka kahvit ja nauti elämästä.






Jossain vaiheessa eteesi pamahtaa allaolevan näköinen asetusvalikko ja siitä valitaan kohta; Mukauta asetuksia
Windows kun tuttuun tapaan kerää ja lähettää käyttäjistä tietoa, niin poistetaan sieltä oikeastaan kaikki tarpeeton. Luonnollisesti, jos asia ei kiinosta niin; Käytä pika-asetuksia toimii myös





Seuraavasta kuvagollaasista taisin jättää ainoastaa Smartscreenin päälle, kaikki muut off-asentoon.
Mutta luonnollisesti itse päätät mikä on mielestäsi tärkeää ja mikä ei. Näitä asetuksia pystyy myöhemmin muuttamaan haluttuun asentoon.





Seuraavaksi kone pyytää käyttäjätiedot ja salasanat, sekä microsoft tunnukset mikäli sinulla niitä on.


Onneksi olkoon, olet asentanut puhtaan windows asennuksen.

Itse olin toiselta koneelta ladannut palomuurin erilliselle tikulle ja ennenkuin yhdistin koneen internetin ihmeelliseen maailmaan asensin palomuurin ja käynnistin koneen uudelleen.
Huomioithan, että puhdas asennus poistaa koneeltasi kaikki ohjelmat, joten joudut ne sinne uudestaan asentamaan.

Ohje on suuntaa antava ja siksi käyttöjärjestelmän asennukset kannattaa jättää ammattilaiselle mikäli pieninkin epäröinnin kipinä on.

Tässä taas tämmöstä tällä kertaa. Katsotaan mitä sitä seuraavaksi keksii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti