perjantai 12. helmikuuta 2016

Kaiken paljastava ensimäinen kertomus siitä miksi.


Alkupalat

Ajatus tähän blogiin on kytenyt jo pitkään mielen suurissa syövereissä. Myös oma nettisaitti on käynyt mielessä, mutta koska aika on rajallista tai ainakin suhteellista on tämä helpoin reitti.

Tarkoituksena on siis kirjoittaa blogia siitä mitä teen kun töistä on vapaata, usein tämä liittyy tietoteknisiin vimpaimiin tavalla tai toisella. Samalla tulen luomaan oman datapankkini itselleni ja toivottavasti auttamaan monia muita kyseisestä lajista kiinnostuneita.

Vuosien varrella olen kolunnut netinsyöverit läpi ja etsinyt ohjeita ongelmiin, useimmiten itseaiheutettuihin. Samalla on lontoo karttunut ja luetunymmärätäminen lisääntynyt, ihme kyllä.

Miksi Minä?

Kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan lähti varmaan siitä ensimäisestä Commodore 64:sta joskus vuonna X. Neljännellä luokalla tein ensinmäisen oman nettisivuni koulun ATK-kurssilla. Ylä-asteella tulikin otettua kaikki valinnaiset kurssit, mitäpä muutakaan kuin, no tajusit varmaan,

Matkalla kohti suurta aikuistumista tuli koulussa otettua aina mahdolliset tietokonekurssit ja kyllä, en ole koulutukseltani mitään kyseiseen alaan liittyvää.

Tässä vaiheessa oli koneet muuttunut Commodoresta nelikasikutoseen ja siitä 200mhz mikromikkoon jossa taisi olla hulppea kuuden gigan kovalevy, BigFootiksikin haukuttu. Nintendo vaihtu pleikkaan, pleikka tietokoneeseen, tietokone toiseen ja muutama lisää. Tässä vaiheessa rupesi käyttöjärjestelmät kiinnostamaan ja mukaan tuli Linux, myöhemmin oma eka iBook. Susikasista tuli Xp, Debianista Ubuntu, Bigfootkin oli vaihtunu jo USB-tikuksi. Motorolan Micro Tac II muuttui taskussa Nokiaksi.

Vuodet on vierineet ja vaikka se eka giganen MicroSD kortti jaksaa vieläkin naurattaa, niin käytössä se on silti. Mitään kun ei malta heittää pois. "Jos vaikka joskus vielä tarttis"

Tarttee kun keksii miten.

Tulevia ja olevia projekteja;

Normi format C:n lisäksi on tullut leikittyä viimeaikoina emulaattoreilla. Kyllä!
Amiga, NES, SNES ja Playstation. raspberry Pi tuli tilattua ja sillä onkin aika rattoisasti kulunut.

Omaan työpaikkaan olen rakennellut viimepäivät mainostaulua. Toinen projekti olisi tehdä ns. Macig Mirror, eli peili joka näyttäisi säätietoja, kuumimpia uutisia ja muuta mukavaa

Microsoft Lumia pitäisi kans formatoida ja pistää uusiksi, ehkä ajan päästä vaikka Androidilla.

Verkkokiintelevykin pitäisi saada uudestaan toimintaan, ku eihän ne takuuhuollossa mitään osaa. No en minä ainakaan osannut.

No projekteja on ja päänsisällä vielä paljon lisää. Näistä kirjoittelen ohjeblogia sitten kun saan aikaiseksi istahtaa tähän penkkiin uudelleen, eli varmaankin huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti